Complotdenken

Complotdenken of samenzweringstheorie (Illuminaat Weishaupt) is een opvatting dat bepaalde gebeurtenis of ontwikkeling het resultaat is van een samenzwering. Volgens zulke theorieen spannen immorele en voor niets terugdeinzende individuen of groeperingen heimelijk samen.Oekraine/Vlucht MH17 /  Illuminaat Weishaupt /  The Shadow World trailer /  Nikola Tesla

Muziek industrie /  Spy Merchants /  Atoombom? /  War on terror /  Valse vlag aanvallen

Willem Oltmans /  Willem Middelkoop: Patronen van bedrog /  The Deep State / 

The men who killed Kennedy /  Jeffrey Epstein / 

Chemtrails

Engelse strandgangers geevacueerd om chemische mist.
In Zuid-Engeland is een strand geevacueerd nadat vanaf zee een chemische mistwas komen opzetten. Tientallen strandgangers klaagden over gerriteerde ogen en ademhalingsproblemen. Er zijn 150 mensen in het ziekenhuis behandeld. Waarschijnlijk is er sprake van een lekkage waarbij een chemische stof is vrijgekomen, maar om wat voor stof het gaat of wat de bron is, is onduidelijk. De mist dreef vanaf zee het strand bij Birling Gap op. Wegen naar het strand van Birling Gap tot aan de plaats Eastbourne zijn afgezet en het publiek is gewaarschuwd de omgeving te mijden. Mensen die langs de kust wonen, moeten ramen en deuren gesloten houden. Eastbourne ligt langs de drukbevaren zeevaartroutes van het Kanaal. Of er een lekkage op een schip is of dat er iets is geloosd is onbekend. NOS 27 aug.2017

 Engelse strandgangers geevacueerd om chemische mist.

Chemtrails: de geheime oorlog (Nederlands ondertiteld)
(Tanker Enemy) Italiaanse documentaire over geo-engineering/chemtrails, onze gezondheid, de verwoesting van het milieu, wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd; met een oproep aan artsen, biologen, journalisten, familie etc. om hiernaar te kijken en er iets aan te doen voordat het echt te laat is. Chemtrails worden door nietsvermoedende burgers voor gewone vliegtuigsporen aangezien, maar dat zijn ze niet. Het zijn chemische ladingen die door speciaal hiervoor uitgeruste vliegtuigen over ons hoofd uitgestort worden. Deze ladingen hebben als doel om de bevolking ziek te maken en hun ontwikkeling te remmen. Onderstaande Italiaanse documentaire gaat daar verder op in. Irma Schiffers zorgde voor de vertaling.top

Illuminaat Weishaupt

Illuminaat Weishaupt, architect van de hedendaagse machtsstructuur
De huidige werkelijke machtsstructuur in de wereld is gebaseerd op de ideeen van Adam Weishaupt. Hij was een professor (rechten) aan de universiteit van Ingolstadt, Beieren. Weishaupt deed rond 1775 onderzoek naar het mechanisme van macht. Hij kwam tot de conclusie dat de traditionele machtsstructuren uiteindelijk altijd omvielen, en dus tijdelijk waren. Dit vanwege twee zwakten: ethiek en ijdelheid. Meer over Illuminaat Weishaupt

Hoe Rothschild schuldslaven van ons heeft gemaakt
In de publicatie Bankers, Bradburys and the carnage on the Western Front!laat Justin Walker geen spaan heel van het huidige financiele systeem en de hierachter schuilgaande krachten. Walker schrijft letterlijk dat deze krachten de wereld op hun condities willen controleren. De huidige lage rente camoufleert enigszins hoe ver dit proces naar wereldcontrole is gevorderd. Als de rente weer omhoog gaat, zoals nu in de V.S. en Canada al het geval is, dan zal snel blijken hoezeer de elite waarover Walker schrijft de wereld door het geld door schuld systeem al in zijn greep heeft. De publicatie van Walker is uit 2012. In een volgend artikel gaat De Vrije Media in op de voorstellen van Walker om ons zo snel mogelijk los te maken van de druk van de elite.
Hoe Rothschild schuldslaven van ons heeft gemaakt


top

Oekraine: Vlucht MH17

Nieuwste onthullingen MH-17 desastreus voor Ruttes rechtzaak
Dat het Nederlandse onderzoek mank ging aan valse verklaringen en het achterhouden van getuigen verklaringen, was al langer bekend. Ook de rol van het burger onderzoeksteam Bellingcat werd na serieus journalistiek onderzoek al in een vroeg stadium als manipulerende onzin door de shredder gehaald. In deze aflevering wordt door Kees van der Pijl en Karel van Wolferen de ontknoping aangekondigd van het grootste falen in de naoorlogse geschiedenis van een Nederlandse regering.Een speciale aflevering als reactie op het MH17 onderzoek van het JIT en het uitblijven van kritische mediareacties. Karel van Wolferen en Kees van der Pijl maken gehakt van het gepubliceerde JIT rapport. Een falend onderzoeksteam met rammelende conclusies, gecombineerd met het bewust op voorhand kapotmaken van de procesgang. Kees van der Pijl en Karel van Wolferen bespreken puntsgewijs waar hier sprake is van een groteske misleiding. Niet de onderste steen die beloofd werd komt boven, maar een vooraf georchestreerd politiek proces zonder verdachten en zonder bewijzen zullen de nabestaanden naar zich toe geschoven krijgen. Karel van Wolferen nodigt de media, en in het bijzonder de NRC uit om aan de hand van het JIT-onderzoek alsnog met krachtige journalistieke vasthoudendheid dit onderzoek nog eens grondig over te doen. Als onderdeel van een speciale operatie geldt het vernietigen van al het materiaal dat indicatief kan zijn voor de aanwezigheid van een gevechtsvliegtuig, dat een gevechtstaak missie heeft uitgevoerd, op 17 juli, in het gespecificeerde gebied.

MH17: totale camouflage van de feiten?

SBU cleans-up after Ukrainian air force shoots down MH17

Van Wolferen meldt ook het doorboorde wrakdeel van de cockpit. Dit zou verdwenen zijn. Dit betreft twee delen. Een deel is verdwenen, het andere deel zit wel in de reconstructie.Wat u niet mag weten over Vlucht MH17
Ik zijn boek geeft Van der Pijl niet aan wie het vliegtuig heeft neergehaald, maar wel wat er gebeurde nadat het was neergehaald. Opmerkelijk feit was dat de Oekraine als medeverdachte niet alleen in het onderzoeksteam aanwezig was maar ook het recht op veto had over de informatie die naar buiten zou worden gebracht.Maleisie: Geen bewijs dat Rusland schuldig is aan neerhalen MH17.
UpdateMaleisie lijkt zich niet aan te sluiten bij de poging van Nederland en Australie om Rusland verantwoordelijk te houden voor het neerhalen van vlucht MH17. De Maleisische transportminister Loke stelt dat er geen doorslaggevend bewijs is dat Rusland verantwoordelijk is. Nederland is wat verrast. Maleisie: Geen bewijs dat Rusland schuldig is aan neerhalen MH17.

Het was geen ramp, want er was geen sprake van een technisch mankement, van metaalmoeheid of een menselijke fout. Er waren oorlogshandelingen en er was iemand die het vliegtuig met een raket naar beneden heeft geschoten. CDA tweede kamerlid Pieter Omtzigt houd zich al drie jaar intensief bezig met het onderzoek naar de schuldvraag van het neerhalen van de MH17 en het blootleggen van de opeenvolgende gebeurtenissen door de betrokken instanties en overheden. Hoewel Mark Rutte en Frans Timmermans, de nabestaanden en heel Nederland een diepgaand onderzoek beloofden - de laatste steen boven - blijkt dit na drie jaar niets anders dan een slecht geregisseerde politieke operette, waarin het verhullen van de waarheid centraal lijkt te staan. De vele kamervragen die Omtzigt op de regering loslaat blijven grotendeels onbeantwoord en roepen in hun beantwoording meer vragen op. Hoewel Nederland als meest belanghebbende de leiding heeft over het onderzoek en de VN in de resolutie 2166 Nederland ondersteund, lijkt zij het spel mee te spelen. De Nederlandse regering maakt zich daarmee medeschuldig aan een proces van grove geschiedvervalsing. Pieter Omtzigt bijt zich vast en constateert het ontluisterende gebrek aan openheid en dat de waarheidsvinding ondergeschikt is gemaakt aan het beschermen van geopolitieke belangen. Deze aflevering wordt opgedragen aan de nabestaanden. Wij hopen dat hiermee een grotere maatschappelijke druk ontstaat op onze overheid om het belang van de nabestaanden - namelijk waarheidsvinding - centraal te gaan stellen.

Er rammelt iets compleet aan dat verhaal van MH17 en die Russen
De Amerikanen bij monde van John Kerry lieten destijds twee dagen na de ramp weten dat het de Russen waren, dat bleek uit hun radarbeelden. Alleen willen ze die niet aan een zeer trouwe bondgenoot ter beschikking stellen, uit angst dat uitlekt over welke technologie een NAVO-land beschikt. Dat betekent ook dat als Turkije een Russische bommenwerper uit de lucht schiet, daar nooit radarbeelden van vrijgegeven zullen worden: geheimhouding, weet u wel. Niet zoeken dus, u vindt het niet.
Er rammelt iets compleet aan dat verhaal van MH17 en die Russen


MH17 de Doofpotdeal
Op 17 juli 2014 stortte een Boeing 777 van Malaysia Airlines (vlucht MH17) neer boven Oost-Oekraine. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, waaronder 193 Nederlanders. Nederland kreeg de leiding over het onderzoek naar de toedracht van de ramp, maar verbond zich met een doofpotdeal aan Kiev. En werd daarmee een pion in een internationaal politiek schaakspel. Onverbloemde Koude Oorlog-retoriek maakt een comeback. Poetin is hierin de ultieme bad guy. Wat hij zegt wordt in het Westen als giftige propaganda bestempeld. Inmiddels, zo lijkt het, lijden alle betrokkenen aan tunnelvisie. Kunnen we er nog gerust op zijn dat de onderzoekers onafhankelijk en objectief hun werk doen?
 MH17 de Doofpotdeal

Over de integriteit van het MH17 rapport
"Dat de Nederlandse journalistiek zo diep kon zinken had ik niet verwacht"
"Die stelligheid van de media zou ons achterdochtig moeten maken"
"Waarom zijn we zo bezig om Putin als vijand aan te wijzen terwijl wij zijn hulp hard kunnen gebruiken tegen het Islamitisch terreur?"
"De NAVO is er om enorm grote bestellingen te realiseren voor de Amerikaanse wapenindustrie. Daar hoort ook een verhaal met een echte vijand bij."
Kees van der Pijl over MH17 - 19 September 2017Nederland kent geen schaamte voor de MH17 doofpot
Soms vraag je je af of er grenzen zijn aan de naiviteit en goedgelovigheid van de bevolking in dit land. Nog steeds zijn er mensen die de officiile versie van onderste steen blijft onder Mark Rutte geloven en ook Minister Stef Blok liegt, net zoals zijn voorgangers, alsof het gedrukt staat. We zijn nu drie jaar na de ramp met vlucht MH17 en de onderste steen ligt nog steeds waar deze altijd zal blijven. Bedolven onder een enorme stapel leugens zoals die door de Nederlandse overheid in opdracht van Amerika zijn verspreid. Er wordt ook niet zo klein beetje gelogen door beroepsleugenaars zoals Rutte en Timmermans. Wanneer je deze twee hoort praten, dan schaam je je om Nederlander te zijn.
Nederland kent geen schaamte voor de MH17 doofpot (deel 1)


MH17 De ontmaskering (deel 2)President Oekraine verhuist 450.000.085,00 euro van Bijlmer naar Villa Maarheeze (was BVD)
Kent u die mop van die Oekraiense President die zijn miljardenbedrijf zou verkopen? Hij verbrak zijn belofte, het zal u niet verbazen. Wel verplaatste hij zijn kamerplantbedrijf naar Den Haag, met de minstens 450 miljoen euro die we daarin aantreffen.
President Oekraine verhuist 450.000.085,00 euro van Bijlmer naar Villa Maarheeze (was BVD)


De geopolitieke geschiedenis rond MH-17.
Nederland is geschokt door deze dramatische gebeurtenis en leeft intens mee met nabestaanden en dierbaren van de slachtoffers. Dat was de eerste zin van Mark Rutte in reactie op het neerhalen van vlucht MH-17. De radioversie klinkt standaard ondanks een niet onbelangrijk detail; Mark Rutte heeft met iedereen, inclusief Porosjenko gesproken en als laatste met Putin.
De geopolitieke geschiedenis rond MH-17.


Het JIT rommelt met bewijsmateriaal bij presentatie van raket MH17Media verzwijgen vondst wrakstuk-MH17 & radarbeeldenKritische documentaire over het onderzoek naar #MH17. Schokkend! Met telefoontaps werd gerommeld. Maleisie werd buiten het onderzoek gehouden. Grote stukken vliegtuig nog steeds op de crashsite. Getuigen genegeerd. Filmpje BUK verkeerd gedateerd. Waarom mocht Maleisie niet in het onderzoeksteam? Waarom Oekraine wel? Met vetorecht!? Waarom zijn de telefoontaps, belangrijkste bewijs,gemonteerd? Waarom vinden journalisten nog grote brokstukken van de MH17 die niet worden onderzocht door het JIT? Waarom worden de belangrijkste getuigen, die beneden op het veld werkten, niet gehoord? De nabestaanden verdienen een echt onderzoek en niet de onzin van Bellingcat en het JIT.Bonanza media-onderzoeksteam van onafhankelijke journalisten neemt exclusieve interviews met een van de verdachten van het neerhalen van de MH17, Maleisische premier; kolonel die zwarte dozen verzamelde en nog veel meer. Oogopenende getuigenissen van getuigen en onweerlegbaar bewijs van deskundigen. Exclusieve opnames gemaakt in MaleisiŽ, Nederland en in het crashgebied in OekraÔne.top

Willem Oltmans

Een exclusief interview waar Willem Oltmans
Nooit uitgezonden interview met Willem Oltmans die plaatsvond voor de aanval van de VS op Irak! Waar iedereen er destijds heilig van overtuigd was dat Irak massavernietigingswapens in bezit had, waarschuwde Willem Oltmans ervoor dat de wereld een oorlog werd in gelogen. Zijn opvattingen bleken achteraf visionair want er werden helemaal geen massavernietigingswapens in Irak gevonden. De opkomst van Saddam als marionet van de VS, tussen Israel en de VS wordt pijnlijk blootgelegd met historische voorbeelden, pamfletten en studie-materiaal. Als geen ander complexe onderwerpen over 11 september, Al Qaeda, Operation Northwoods, de aanval op Irak, Israel politiek in het midden oosten met elkaar weet te verbinden. Wie de hedendaagse problematiek in het Midden Oosten werkelijk wil begrijpen doet er goed aan dit interview helemaal af te kijken. Nog altijd actueel.top

Generaal Wesley Clark vertelt over het plan in 1991 over destabilisering van het Midden-Oosten

Onthullingen van Wesley Clark

Militaire vergelding voor de (vermeende) gifgasaanval in de Syrische provincie Idlib, een MOAB bom in Afghanistan en de USS Carl Vinson richting Korea. Trump lijkt 180 graden gedraaid in zijn buitenlandbeleid. Of is Trump klem gezet door een militaire junta in het Pentagon? En welke rol spelen de 'neocons'? Hoeveel invloed heeft schoonzoon Jared Kushner?

Professor Van Wolferen en Maracz gaan in deze aflevering op zoek naar antwoorden op deze vragen. Voor Van Wolferen is het overduidelijk dat je voor grondige analyses niet meer terecht kan bij de traditionele media. Met name zijn oude werkgever (NRC) krijgt het hard te verduren. Aan het eind van het gesprek roept Van Wolferen de kijker op zich voor objectieve verslaggeving te wenden tot de vele alternatieve media die op het internet zijn te vinden (zie onderaan bericht). Het blijft puzzelen wat de gevolgen van de draai van Trump zijn voor de internationale betrekkingen: "We gaan spannende tijden tegemoet".top

The Shadow World Trailer

Gebaseerd op het boek van The Shadow World, deze lange documentaire is een onderzoek naar de multi-miljard dollar de internationale wapenhandel. Dit is een fantastische, ijzingwekkende documentaire over de aanjagers van de geopolitieke puinhoop. Hoe cynisch over onze democratisch gekozen leiders die dansen naar het pijpen van de wapenindustrie en tegen gigantische beloningen op Zwitserse bankrekeningen de ene na de andere oorlog starten.Shadow world
Aan de hand van getuigenissen van onderzoeksjournalisten, wapenhandelaren, lobbyisten en politici toont de documentaire hoe de internationale wapenhandel een bedreiging vormt voor de democratie. Kijk , luister en huiver.
Shadow World op Facebook

Gepubliceerd op 8 april 2016 Door de inzichten van klokkenluiders, rechercheurs, officieren van justitie, leger en de industrie insiders schaduwwereld laat zien hoe de internationale handel in wapens - met de medeplichtigheid van de regeringen, hun militairen en inlichtingendiensten, defensie aannemers, wapenhandelaren en agenten - bevordert corruptie, bepalend voor de economische en buitenlands beleid, ondermijnt de democratie en creeert wijdverspreid lijden. De film ontrafelt een aantal van 's werelds grootste en meest corrupte wapenhandel door die betrokken zijn bij het plegen van en het onderzoek naar hen. Het illustreert waarom deze handel is goed voor bijna 40% van alle corruptie in de wereldhandel, en hoe het werkt in een parallel juridisch universum, waarin de nationale veiligheid elite die het rijden zelden worden vervolgd voor hun vaak illegale acties. Schaduwwereld poneert alternatieven door de ervaring van een vredesactivist en oorlog correspondent, alsmede door de stem van Eduardo Galeano, die selecties uit zijn verhalen voor de film hebben bijgedragen. Uiteindelijk schaduwwereld onthult de werkelijke kosten van de oorlog, de manier waarop de wapenhandel drijft, hoe oorlogswapens zijn ingeschakeld tegen burgers van liberale democratieen en hoe de handel remt in plaats van verbetert de veiligheid voor ons allemaal. In het licht werpen op hoe onze realiteit worden gebouwd, de film biedt een manier voor het publiek om te zien door deze verschrikking, in de hoop van het creeren van een betere toekomst.

 An Interview with Andrew Feinstein - Author - The Shadow World

top

Nikola Tesla

Nikola Tesla (Smiljan, 10 juli 1856 New York 7 januari 1943) was een Servisch-Amerikaanse uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige. Hij wordt gezien als een van de grootste ingenieurs en uitvinders aller tijden. Nikola Teslatop

Muziekindustrie

Interview met onderzoeksjournalist Ole Dammegard die zaken heeft onderzocht naar aanleiding van de vreemde dood van bepaalde grote muzikanten.
Videoproductie van cooperatie De Vrije Media. Deel 1

Video: invloed van illuminati op de muziekindustrie. Deel 2

top

Spionage

Al Jazeera Investigations - Spy Merchants
Investigative Unit Al Jazeera's komt in de geheimzinnige wereld van de surveillance-industrie. Spy Merchants onthult voor het eerst hoe hoog-invasieve spyware, die de elektronische communicatie van een stad vast te leggen, kunnen worden gekocht in een grijze marktindien de regels worden genegeerd of omzeild. Mass bewakingsapparatuur kan vervolgens worden verkocht op een autoritair regime, criminelen of zelfs terrorists. Gedurende een vier maanden undercover operatie, een industrie insider werkt voor Al Jazeera filmde de onderhandelingen over een aantal illegale, multi-miljoen dollar deals die internationale sancties schenden. De voorgestelde deals omvatten de levering van zeer beperkt bewakingsapparatuur aan Iran. De undercover ook gezorgd voor een buitengewone overeenkomst krachtige spyware te kopen met een bedrijf die zeiden dat ze niet schelen wie het einde-user. www.aljazeera.com/investigations
De Nieuwe Wereld Orde
Om maar met de deur in huis te vallen volgen hier de drie veronderstelde hoofddoelen van de Nieuwe Wereld Orde:
- een (NIET democratisch gekozen) wereldregering
- een wereldreligie
- het 'reduceren' van de wereldbevolking tot een beheersbare 500 miljoen.
Om dat te bereiken gebruiken ze voor ons onbekende maar zeer krachtige mind-control technieken als bijvoorbeeld HAARP, Chemtrails, RFID Chips, subliminale boodschappen en manipulatie van voedsel, drinkwater en stroom. Bekijk hiervoor "End Game" van Alex Jones of "Alternative three" op video.google.nl.

De dag dat Israel Amirika aanviel

Het verborgen naziverleden van de BIS Bank
Verbijsterterend hoe weinig er is gebeurd met de belangrijke informatie, die in dit boek van (Charles Higham: Trading with the Enemy (1983)staat. Higham beschrijft de connectie tussen multinationals, zoals General Motors, Ford, ITT,IBM, Standard Oil en banken, in het bijzonder de Bank for International Setllements (BIS Bank) en Chase (Rockefeller) met nazi-Duitsland, inclusief de Reichsbank van Hjalmar Schacht en zijn opvolger Walther Funk. Zijn onderzoek beslaat de periode 1933-1949. In zijn zoektocht naar de feiten over dit onderwerp werd Higham op verschillende manieren tegengewerkt. Desondanks is het hem gelukt om essentiele informatie boven water te krijgen. Informatie, die in geen enkel geschiedenisboek voorkomt. Het verborgen naziverleden van de BIS Bank

Erik de Vlieger en Willem Middelkoop: Patronen van Bedrogtop

Atoombom

Hiroshima, was het wel een atoombom?
Vrijwel aan het eind van de tweede wereldoorlog op 6 augustus 1945 lieten de Amerikanen een atoombom ontploffen boven Hiroshima. Japan was al min of meer verslagen en de Amerikanen konden al bijna een jaar lang ongehinderd brandbommentapijten leggen op ruim zestig Japanse steden, zoals ze dat ook op Dresden hadden gedaan. Die brandbommen troffen voornamelijk vrouwen en kinderen in hun veelal houten woningen. Betonnen gebouwen bleven meestal overeind.
Hiroshima, was het wel een atoombom?

top

War on terror

War on Terror (Strijd tegen terrorisme)
Strijd tegen terrorisme is een vertaling van War on Terror(ism), een aanduiding die in de periode 2001-2009 onder andere werd gebruikt door de toenmalige president van de Verenigde Staten, George W. Bush. In de jaren tachtig had de Amerikaanse president Ronald Reagan, met veel minder succes, ook al een oproep tot een strijd tegen het terrorisme gedaan. War on Terror wordt ook wel vertaald in oorlog tegen terrorisme. In strikt juridische zin vindt een oorlog tussen staten plaats en kan er dus geen sprake zijn van een oorlog tegen het terrorisme. In de Verenigde Staten wordt echter het woord war ook gebruikt in de zin van campagne, veldtocht. Verder is wel geargumenteerd dat de oorlog tegen terrorisme onderdeel uitmaakt van een wereldwijde burgeroorlog, gevoerd door regeringen tegen hun eigen burgers (door de inperking van burgerrechten, het gevangenzetten van verdachten zonder proces, etc.) en die van andere landen. De totale kosten van de strijd tegen het terrorisme worden geschat op 3 tot 5 biljoen dollar.top

Valse vlag aanvallen

Geheim agenten vertellen uitgebreid over valse vlag aanslagen in West-Europa
Een uitgebreide en buitengewoon interessante documentaire over psychologische oorlogsvoering. In dit derde deel uit de documentaire serie van Counter Intelligence Shining a Light on Black Operations vertellen oud geheim agenten uitgebreid over het fenomeen van valse vlag aanvallen.
Geheim agenten vertellen uitgebreid over valse vlag aanslagen in West-EuropaOverzicht van valse vlaggen van Zweden tot aan Barcelona.
De Valse Vlag aanslagen volgen elkaar in rap tempo op. Het lijkt erop dat de gehoorzaamheid van de gewone mensen aan de huidige heersende klasses sterk aan het afnemen is. Een begrijpelijke psychopatische reactie van de status quo is dan ook het heimelijke geweld op te voeren om de gewone mensen via angst, intimidatie en verdeeldheid weer onder de duim te krijgen. Het is daarom des te belangrijker om zelf goed te begrijpen dat valse vlaggen al honderden jaren door psychopathische heersende klasses worden gebruikt om op angst gebaseerde controle te verkrijgen over grote groepen mensen.

top

The Deep State staat in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten die de term The Deep State binnen de politicologie gebruikt om te beschrijven invloedrijke besluitvormende organen beschouwd als binnen de overheid die zijn relatief permanent en waarvan beleid en langetermijnplannen onaangetast door het veranderen van de overheidsdiensten. De term wordt vaak gebruikt in een kritische zin, de algemene kiezers om te verwijzen naar het gebrek aan invloed populaire democratie heeft op deze instellingen en de beslissingen die ze als een schaduw regering. De term werd oorspronkelijk bedacht in een enigszins ongunstige zin om te verwijzen naar soortgelijke vrij onzichtbaar staatsapparaat in Turkije en post-Soviet Russia met betrekking tot de Verenigde Staten, het concept is besproken in talrijke gepubliceerde werken door Marc Ambinder, David W. Brown, Peter Dale Scott, Mike Lofgren, Kevin Shipp en Michael Wolff. Hoewel definities varieren, populariteit de term onder verschillende groepen, vooral de aanhangers van Donald Trump, Bernie Sandersen samenzwering theoretici, tijdens de presidentiele verkiezing van de V.S. van 2016, in oppositie vestiging Republikeinse en democratische kandidaten. Sinds Trump de inauguratie, is de term gebruikt door sommige commentatoren, die beweren dat een The Deep State is gericht op de ontlegitimisering van het voorzitterschap van de Trump en dwarsbomen van haar beleidsdoelstellingen.
Bron:Wikipedia  The Deep State in de Verenigde Staten


Patronen van bedrog

Amerika: dictator van de wereld?
Hij voorspelde de kredietcrisis, werd en passant miljonair met de handel in goud en schreef legio boeken. In zijn nieuwe traktaat stelt hij, goed gedocumenteerd, de pernicieuze en oorlogshitsende rol van de Verenigde Staten aan de kaak. Willem Middelkoop strikes again. Het idee dat Amerika een democratische samenleving is, wordt ernstig bedreigd. Liza Minnelli zong het al: Money makes the world go round. Ex-journalist Willem Middelkoop beschrijft in zijn nieuwste boek Patronen van bedrog een even angstwekkend als meeslepend relaas over de dubieuze verstrengeling tussen geld, macht en (wereld)politiek. En de lezer is gewaarschuwd: de volgende crisis zit eraan te komen, want er klotst aldus Middelkoop nu nog meer nepgeld door de wereld dan voor de bankencrisis en dan hebben we het nog niet gehad over de implosie van de dollar of de mogelijke confrontatie tussen Amerika, Rusland en China.Amerika: dictator van de wereld?

NPO Radio Het grote complot van The Deep State

top

The men who killed Kennedy

Het ultieme complot van de moderne tijd dateert alweer van 55 jaar geleden. 22 november 1963, om precies te zijn. Toen werd de eenzaat Lee Harvey Oswald door een gigantisch samenwerkingsverband van (onder anderen) de CIA, Rusland, vice-president Lyndon B. Johnson, de maffia en Cuba ingezet als zondebok bij de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy. Althans, volgens enkele hardliners die zich in de geruchtmakende moordzaak hebben verdiept. De details zijn inmiddels een geheel eigen leven gaan leiden. De gemiddelde Amerikaan van middelbare leeftijd kan vast moeiteloos opdreunen wat de  Zapruder-film, het Texas Book Depository en The grassy knoll met elkaar van doen hebben en uitleggen hoe ook alweer die dekselse  Magic bullet-theorie in elkaar steekt.


Het is een eindeloze zoektocht naar een nooit te vinden waarheid geworden, die anno 2018 nog steeds met nieuwe theorieen wordt gevoed. Een zoekopdracht op YouTube met de woorden  JFK conspiracy en documentary levert bijvoorbeeld talloze actuele hits op. De moord is een bron die werkelijk nooit lijkt op te drogen. Zelfs vanuit Nederland kwam er regelmatig input. Van Peter R. de Vries natuurlijk, die altijd een alibi heeft om een misdaad te onderzoeken, maar ook van een erkende complotdenker als  Wim Dankbaar, die niet alleen in eigen land menigeen het leven zuur maakt. Voor de documentaire I Shot JFK heeft Dankbaar (die mij persoonlijk origineel waar ooit de huls heeft laten zien van de kogel waarmee Kennedy zou zijn neergeschoten) de moordenaar opgesnord: ene James Files, een beroepskiller van de maffia.

Nooit werd de moord op JFK echter uitputtender behandeld dan in de moeder aller samenzweringsdocumentaires:  The Men Who Killed Kennedy (435 min.) van Nigel Turner, een negendelige serie over de (vermeende) coup die in zijn geheel op YouTube is te vinden. De eerste twee delen werden in 1988 gemaakt voor de Britse televisiezender ITV, de andere episodes zijn later toegevoegd door The History Channel dat de serie adopteerde. De serie, die in 2003 werd afgerond, onderzoekt tot in detail de officiele lezing van de zogenaamde Warren Commission, introduceert nieuw bewijsmateriaal en spreekt met een indrukwekkende verzameling ooggetuigen, deskundigen, betrokkenen en erkende conspiracy buffs, die een carriere hebben opgebouwd rond de moord op JFK, zoals Cyril Wecht, Jim Garrison en Robert Groden (aan wie de Nederlander Kasper Verkaik in 2014 de documentaire Plaza Man wijdde).

Op gezaghebbende toon roepen de thematisch gegroepeerde afleveringen talloze vragen op. Intussen werkt de docuserie diverse geloofwaardige, minder geloofwaardige en totaal ongeloofwaardige theorieen uit over wat er is gebeurd op die fatale vrijdag in november 1963. De aldus geplaatste vraagtekens zijn ruim een halve eeuw na dato nog altijd niet allemaal vervangen door een punt of uitroepteken. En het is de vraag of dat ooit gaat gebeuren. Nog steeds zijn niet alle archieven geopend. In dat opzicht zouden er ook in de 21e eeuw best nieuwe delen voor The Men Who Killed Kennedy kunnen worden gemaakt. Ook omdat onze honger naar nieuwe complotten, zeker rond de moord op Kennedy, blijkbaar nauwelijks is te stillen.

top

Jeffrey Epstein

Wat de mainstream media je niet vertelt over Jeffrey Epstein.
De strafzaak tegen Jeffrey Epstein is verweven met veel andere strafzaken. In zijn zaak zal zeer belastend bewijsmateriaal tegen onder andere de Clintons naar buiten komen. Epstein is de eerste belangrijke dominosteen die valt. Zijn arrestatie kan leiden tot schokkende onthullingen, waar de mainstream media nu nog over zwijgen. Jeffrey Epstein

Zakelijk Amerika kent Jeffrey Epstein plotseling niet meer.
Nu Jeffrey Epstein verdacht wordt in een zedenschandaal bagatelliseren zijn (voormalige) zakenpartners de banden. Onder meer oprichters van investeringsmaatschappij Apollo en lingeriemerk Victoria s Secret zijn in verlegenheid gebracht. Deutsche Bank verbrak de relatie na nieuwe schandalen over Epsteins misbruikzaak. Analisten vragen een bestuurder van beursgenoteerde bedrijven zelden naar zijn of haar priveleven. Toch overkwam het een van de machtigste mensen op Wall Street onlangs: Leon Black, topman en een van de oprichters van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Apollo. Hij moest zich verantwoorden voor zijn banden met de van zedenmisdrijven verdachte Jeffrey Epstein. Het schandaal rond de New Yorkse vermogensbeheerder raakt Apollo omdat belangrijke klanten van deze Wall Street-firma zich beginnen te roeren. Calpers neemt deze zaak erg serieus, liet een woordvoerder van het Californische ambtenarenpensioenfonds weten aan persbureau Bloomberg. Calpers heeft 5 mrd geinvesteerd in Apollo-fondsen, en is een van de grotere aandeelhouders van de investeringsmaatschappij. Zes andere institutionele geldschieters zeiden tegen vakblad PEI dat zij zich eveneens zorgen maken over de banden tussen Apollo-topman Black en Epstein. Zakelijk Amerika kent Jeffrey Epstein plotseling niet meer.

Too Big to Fail.
Mega Group, Maxwells and Mossad: The Spy Story at the Heart of the Jeffrey Epstein Scandal The picture painted by the evidence is not a direct Epstein tie to a single intelligence agency but a web linking key members of the Mega Group, politicians, and officials in both the U.S. and Israel, and an organized-crime network with deep business and intelligence ties in both nations. Too Big to Fail.

Artikelen over dubieuze zaken

9/11

Corruptie

top