Podcast


Een podcast is een audiouitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van webfeeds. Dankzij de introductie van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair onder radioamateurs. De term podcast is dan ook een samentrekking van iPod en broadcast (Engels voor 'uitzenden').

Podcast luisteren.
Het is vaak nog goed zoeken naar Nederlandstalige podcasts. Om het voor de liefhebbers van dit genre wat te vergemakkelijken, verzamelen we op deze site de beste podcasts uit Nederland en Vlaanderen.
 Podcast luisteren

Meester hacker Jevgeni Bogatsjov.
Een spannende inkijk in het verhaal achter de zoektocht naar de Russische meesterhacker Jevgeni Bogatsjov. Waarom die hoofdrol van Nederlandse politie? En hoe komt het dat Rusland een mekka voor hackers is? Een van de schrijvers van het stuk, Huib Modderkolk, schuift aan bij Jonathan van het Reve.
 Meester hacker Jevgeni Bogatsjov.

De fijnste vakantiepodcasts
In de schaduw of in de volle zon, in auto, vliegtuig, op boot of fiets ontspannen met grappige, onthutsende, duistere of onverwacht behulpzame podcasts van de VPRO. We selecteerden er vijf speciaal voor de zomervakantie. Haal ze binnen en neem ze mee via iTunes of Stitcher. Bon voyage!
De fijnste vakantiepodcasts

TXTRadio

top