Mysterieuze zaken

Sommige mysteries zijn zo mysterieus, dat we ondanks al onze vereende krachten over de eeuwen heen de oplossing niet hebben kunnen vinden. En niet omdat niemand zich ervoor interesseerde! Wie wil nu niet weten wat die codetaal betekent, welke boodschappen erin verborgen liggen, of over welke schat er wordt gesproken.Het geheim van het Voynich-manuscript /  Dr Wernher Von Braun's Warning / 

Tien families die de wereld regeren /  Oude beschavingen pagina / 

Mysterieuze zaken

Egyptische piramide
Reguliere historici zullen je vertellen dat de Grote Piramide van Gizeh een verheerlijkt graf was voor de Egyptische farao. Het enige originele monument links van de originele Seven Wonders of the World, deze structuur is gemaakt met onberispelijke wiskundige precisie en is een uniek, mysterieus staaltje van constructie en engineering. Er is een probleem: de Grote Piramide heeft geen van de kenmerken van tombes: inclusief extravagante artefacten, sierlijke muurkunst, verzegelde ingangen, uitgebreide kisten of zelfs mummies zelf. Het was echter gebouwd met unieke dezelfde materialen die tegenwoordig worden gebruikt voor elektrische geleidbaarheid. Deze feiten leiden ertoe dat steeds meer historici geloven dat de piramides wellicht een veel nuttiger doel hadden die piramide van Giza was helemaal geen tombe, maar een krachtcentrale: elektriciteit opwekken en overbrengen naar de beschaving om hen heen. Onmogelijk?Egyptische piramide
De Egyptische piramide is een stenen bouwwerk dat als grafmonument dient voor de farao, de toenmalige heersers van het Oude Egypte. De farao werd na de dood gemummificeerd en met kostbaarheden en persoonlijke bezittingen in het binnenste van de piramide gelegd. In totaal zijn er circa tachtig piramiden bewaard gebleven, gebouwd over een periode van ongeveer duizend jaar.
Egyptische piramide

We missen een aantal hoofdstukken uit het menselijk verhaal.top

Het geheim van het Voynich-manuscript.

Wat staat er in vredesnaam in het Voynichmanuscript?
Al vijf eeuwen is onduidelijk of het mysterieuze middeleeuwse boekwerk wartaal bevat of toch de best versleutelde boodschap ooit. Nu claimen wetenschappers dat ze de eerste zin kunnen lezen.
Het geheim van het Voynich-manuscript.


Het Voynich Manuscript, wie ontcijfert het raadsel?
Wat het verloren paneel van Het Lam Gods is voor de schilderkunst, is het Voynich Manuscript voor de bibliofilie: een van de grootste raadsels uit de geschiedenis van het boek. Wat is de betekenis van dit geheimzinnige handschrift? Wie bedacht de raadselachtige taal? Wat stellen de onbegrijpelijke illustraties voor? Komt het uit Vlaanderen? En wat heeft een pater uit Zichem te maken met het meest beruchte manuscript ter wereld? Het Voynich Manuscript, wie ontcijfert het raadsel?Eureka: mysterieus Voynich manuscript eindelijk ontcijferd.
Het kostte de onderzoeker slechts twee weken om de code van werelds meest raadselachtige tekst te kraken. Het Voynich-manuscript was een waar mysterie. Boekhandelaar Wilfred Voynich ontdekte het in 1912 tussen een aantal oude documenten van Jezuieten. Hij probeert het manuscript, dat vol staat met tekeningen en teksten, te lezen. Maar zonder succes. Na hem bogen ook ontelbare cryptologen, taalwetenschappers, astromen, computerprogramma s en zelfs de geheime dienst over het manuscript. Helaas kon niemand uit de 500 jaar oude tekst wijs worden. Maar waar al deze experts faalden, is nu een academicus van de Universiteit van Bristol erin geslaagd om de onleesbare tekst te ontcijferen. Eureka: mysterieus Voynich manuscript eindelijk ontcijferd.

top

Dr Wernher Von Braun's Warning

52 Carol Rosen tells us about Dr Wernher Von Braun's Warning


top

Tien families die de wereld regerentopOUDE BESCHAVINGEN STARTPAGINA

top